fanatic
tabou
ga sails
ga kites
np
select
simmer
unifiber
vandal

GA SUP board IQ Free 10'4"

Doprava zdarma
Kód: 04442
Záruka: 24 měsíců
Výrobce: GA
Naše cena: 9 900 Kč s DPH
Běžná cena: 19 900 Kč
Sleva: 10 000 Kč
{{cluster.nazev}}


Tloušťka:5” (13 cm)
Délka:10'4" (315 cm)
Ostruha:1x US Box 8"
Technologie:GA (STR) light
Výtlak:250 l
Kategorie:nafukovací SUP
Šířka:33” (84 cm)


GA iSUP IQ Free

GA BOARDS je nová SUP divize značky Gaastra, která přináší na trh novou kolekci kvalitních a cenově atraktivních nafukovacích SUP boardů. 

SUP board IQ FREE

Ideální Allround paddle board pro širokou škálu využití. Plováky řady IQ FREE můžete využít pro kondiční pádlování na hladké vodě, podvečerní romantickou projížďku, ale i pro paddle surfing v menších vlnách a v neposlední řadě pro adrenalinové pádlování na divoké vodě.

IQ FREE je velmi stabilní a poslušný paddle board, který snadno zvládnou i úplní začátečníci. Díky jedné US box ostruze plovák krásně drží směr a naopak při jízdě ve vlnách, či na řece, plovák hbitě reaguje na ovládání.

Díky STR technologii jsou plováky IQ FREE velmi lehké, což oceníte jak při jízdě samotné, taky i při přenášení a manipulaci s boardem. Navzdory nízké váze jsou však plováky i velmi tuhé, pevné a odolné vůči mechanickému poškození.

Součástí boardu je ostruha (1 x US box), praktický přepravní bag s kolečky s ramenními popruhy (batoh), spolehlivá a rychlá dvoucestná nafukovací pumpa s manometrem pro snadné nahuštění na doporučený tlak, sada na lepení a uvolňovací klíč nafukovacího ventilu. 

Samozřejmostí jsou nejmodernější výrobní technologie - Drop Stitch / Double Wall, atraktivní vzhled, kvalitní a odolná povrchová úprava, komfortní nášlapy, zajišťující perfektní grip a spolehlivý nafukovací ventil.

Na šejpech nových nafukovacích iSUP boardů GA se podílel šéfkonstruktér Tabou Fabien Vollenwaider.

Jakou vybrat velikost:

Všechny 3 dostupné velikosti mají dostatečný výtlak a obecně se dá říci, že pro běžného jezdce není volba velikosti nijak zásadní. I nejmenší board řady IQ Free (10´4´´) bez problému uveze průměrně rostlého chlapa. Díky nižší tloušťce board lépe reaguje na ovládání ve vlnách či na řece, board je agilnější. Prostřední board je nejuniverzálnější a sedne prakticky komukoli. Pokud nevíte, jakou velikost vybrat, boardem 10´7´´ rozhodně neuděláte chybu. Největší z boardů řady IQ Free - 10´9´´ je pak určen spíše pro těžší jezdce, či starší zákazníky, kteří se třeba obávají, zda vůbec paddle board zvládnou. Tento plovák  uveze i 2 lehčí jezdce, případně 1 dospělého a 2 malé děti.

Detaily:

  • Kvalitní a spolehlivý "lock in" nafukovací ventil
  • Nová "double wall" konstrukce pro větší pevnost i odolnost hran boardu
  • 1x IQ US Box fin (ostruha i šroub součástí dodávky)
  • Super pevné a odolné PVC materiály korejské provenience 
  • EVA nášlapy na palubě pro dokonalý grip a komfort při jízdě
  • Měkké středové madlo pro snadné přenášení boardu
  • 4 D-rings - ocelové kroužky s gumovou síťkou pro upevnění batůžku, lahve na pití atd.
  • Heavy Duty přípojné body pro leash na přídi a zádi
  • Kvalitní 2-cestná  výkonná pumpa pro snadné a rychlé nafukování
  • Komfortní heavy duty batoh s popruhy pro přenášení a uskladnění boardu a příslušenství
  • Kvalitní integrovaná kolečka pro snadnou manipulaci

Technologie:

GA STR technologie (IQ FREE)
  1. PVC vrstva na hraně
  2. PVC vrstva na hraně
  3. Diamond nášlap
  4. STR stringer
  5. Tarpaulin vrstva
  6. V-Drop Stitch jádro

iSUP plováky GA jsou vyrobeny za použití tzv Drop Stitch technologie, kdy jsou vrchní a spodní vrstva prošity tisíci speciálních vláknem o konstantní délce. Materiál je  vyrábět na speciálním stroji, kde na 1 zápich látky prošívá 400 jehel. Poté jsou na obě části naneseny další vrstvy, které zajišťují vzduchotěsnost, tuhost a odolnost proti mechanickému poškození a také ochranu proti slunečnímu UV záření.

Od sezóny 2018 přichází Gaastra s inovovanou technologií s označením STR. Nové modely jsou všechny vyrobeny v STR technologii, kde je při velmi nízké hmotnosti dosaženo vyšší tuhosti boardu díky přidané Stringer výztuze po celé délce boardu, uprostřed paluby i dna. Tato podélná vrstva zvyšuje tuhost plováku a prodlužuje jeho životnost, to vše při velmi nízké hmotnosti.

Při nafouknutí tak vlákna zajišťují maximální rigiditu konstrukce a tedy dobré jízdní vlastnosti SUP boardu.

Optimální jízdní vlastnosti poskytují nafukovací SUP plováky GA při tlaku 15 psi.  Plovák lze sice nafouknout i na vyšší tlak, ale vyžaduje to výrazně větší úsilí a vliv na jízdní vlastnosti boardu je již minimální. Nemá proto smysl nafukovat board nad tuto hodnotu. Je také třeba brát zřetel na to, že vlivem stoupající teploty (plovák na sluníčku) stoupá i tlak uvnitř boardu. To může způsobit nárůst tlaku až o 2 Psi. Dávejte tedy pozor na to, abyste plně nafouknutý board nenechali delší dobu na slunci. Krom toho, že zkracujete jeho životnost (UV záření), může také v extrémním případě dojít k poškození boardu vlivem nadměrného tlaku.